Назарбаєв: навіть рубль не підходить на роль єдиної валюти

Субота, 19 листопада 2011, 10:09

Жодна національна валюта не годиться на роль єдиної валюти Євразійського союзу.

Таку думку висловив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, повідомляє агентство УНІАН.

"Спочатку нам треба довести для себе вигідність і рівноправність нашого економічного простору. Після цього обов'язково постане питання про єдину валюту, - сказав в інтерв'ю глава Казахстану. - Але я вважаю, що жодна національна валюта, включаючи таку потужну, як рубль, не годиться на цю роль. Це має бути інша назва, повинна бути інша валюта".

Питання про введення єдиної валюти в рамках Євразійського союзу, за його словами, поки не обговорювалося.

Реклама:

"Інтеграційний об'єднання починається спочатку зі створення зони вільної торгівлі, потім митного союзу, потім єдиного економічного простору. Потім будується економічний союз, потім вводиться розрахункова одиниця, як в Європі "екю" (European Currency Unit - Європейська валютна одиниця, клірингова валюта, що існувала для розрахунків у ЄС до введення євро). Треба створити все це, а потім будемо думати про єдину валюту", - сказав Назарбаєв.

Як повідомлялося, у п'ятницю в Москві президенти Росії, Білорусії і Казахстану Дмитро Медведєв, Нурсултан Назарбаєв і Олександр Лукашенко підписали декларацію про євразійську економічну інтеграцію - "дорожню карту" інтеграційного процесу, кінцевою метою якого проголошується створення Євразійського економічного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: