Інвестори зневірилися у Франції

Середа, 16 листопада 2011, 18:36

Різниця між прибутковістю французьких і еталонних німецьких облігацій досягла рекордного рівня - 192,6 базисного пункту.

Така різниця в дохідності означає, що Франції доведеться позичати на відкритому ринку майже удвічі дорожче, ніж Німеччині повідомляє "Лента.Ру" із посиланням на Agence France-Presse.

На торгах у середу, 16 листопада, прибутковість французьких бондів збільшилася до 3,712 процентного пункту, тоді як учора показник становив 3,683 пункту.

Прибутковість держоблігацій Німеччини за цей же період підвищилася з 1,782 до 1,814 процентного пункту.

Реклама:

У цей день, як і в попередній, у ціні падали держоблігації майже всіх членів єврозони.

Прибутковість облігацій - характеристика цінних паперів, що розраховується як результат ділення річного доходу за купоном на ринкову вартість бондів.

Коли довіра інвесторів до країни падає, вони починають розпродавати облігації, що призводить до падіння їх вартості та зростання прибутковості, яка визначає вартість майбутніх запозичень.

Критичним показником для довгострокових запозичень вважається рівень 7%, після досягнення якого країна вже не може обслуговувати зовнішній борг власними силами.

Греція, Іспанія і Ірландія звернулися до Євросоюзу за кредитної підтримкою, коли дохідність їхніх облігацій перевищила 7%.

Разом з тим, на початку листопада критичної позначки в 7% річних досягла ринкова прибутковість десятирічних держоблігацій Італії.

Це спровокувало відставку прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі, але поки що не привело до звернення Італії по зовнішню фінансову допомогу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: