МВФ повернеться в Україну після нової ціни на газ

Вівторок, 15 листопада 2011, 11:30

Мiсiя Мiжнародного валютного фонду може продовжити свою роботу в Українi пiсля завершення українсько-росiйських переговорiв про цiну на газ.

Про це повiдомив постiйний представник МВФ в Українi Макс Альєр, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наша мiсiя була тут два тижнi, ми проводили активнi переговори на рiзних рiвнях... Це були дуже плiднi переговори, ми добре одне одного зрозумiли. Дуже добре зрозумiли нашi позицiї. Уряд України вважає, що буде пiдписано чергову угоду з Росiєю стосовно газу,... i ми погодилися почекати до досягнення остаточних результатiв", - сказав Альєр.

Мiсiя МВФ 4 листопада поширила заяву за пiдсумками роботи в Києвi з 25 жовтня по 3 листопада, згiдно з якою вона взяла паузу для проведення додаткового вiдпрацювання технiчних питань.

Реклама:

Очiкується, що дискусiї з питань економiчної полiтики буде вiдновлено в найближчому майбутньому.

Як повiдомлялося, напередоднi вiце-прем'єр - мiнiстр соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко заявив, що результати газових переговорiв iз Росiєю, завершення яких уряд України очiкує в листопадi, вплинуть на переговори країни з мiсiєю МВФ.

Як пише газета "Экономические известия", Москва і Київ завершили газові переговори, погодивши нову вартість російського газу для України.

Росiя та Україна у 2009 роцi пiдписали довгостроковi контракти на постачання i транзит росiйського газу, згiдно з якими цiна на газ встановлюється щоквартально з урахуванням динамiки свiтових цiн на нафту й нафтопродукти.

Нова влада України звинуватила колишнє керiвництво країни в порушеннях пiд час пiдписання цих документiв - колишнiй прем'єр-мiнiстр країни Юлiя Тимошенко вже отримала семирiчний термiн позбавлення волi.

У 2010 роцi Київ домiгся вiд Москви знижки у 100 доларыв на тисячу кубометрiв в обмiн на продовження перебування росiйського вiйськового флоту в Криму.

2011 року Україна розпочала чергову кампанiю з метою отримати новi поступки в цiнi на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!