"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов не бачить причин для девальвації гривні

П'ятниця, 11 листопада 2011, 09:52

Показник інфляції в Україні на кінець 2011 року буде значно нижчим за прогноз уряду, а для девальвації гривні на сьогодні передумов немає.

Про це заявив голова Національного банку України Сергій Арбузов під час зустрічі з послом Німеччини Гансом-Юргеном Гаймзьотом, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу НБУ.

Також Арбузов зазначив, що Національний банк використовує всі можливі механізми для поліпшення інвестиційного клімату в країні.

"Постійно проводяться зустрічі з потенційними інвесторами як в Україні, так і за її межами. Ми розробили програму, яка презентує фінансово-економічний стан держави та умови, в яких працює держава в кризу", - сказав він.

Реклама:

Таким чином, за словами Арбузова, в Україні зберігається стабільна економічна ситуація і покращується інвестиційний клімат у фінансовому секторі держави.

Голова НБУ зазначив, що сьогодні Україна демонструє стабільний розвиток, зокрема зростання ВВП на рівні 5,3%.

Також, за його словами, очікується, що показник інфляції в Україні на кінець 2011 року буде значно нижчим від прогнозу уряду в 8,9%.

Крім того, голова НБУ зазначив, що нині спостерігається підвищення інтересу нових інвесторів до України, зокрема, з Російської Федерації та Китаю, з метою відкриття тут банків.

Під час зустрічі сторони також обговорили валютно-грошову політику в Україні і відзначили, що зараз обмінний курс повною мірою відповідає стану платіжного балансу та інфляції в державі і є збалансований.

"Національний банк України використовує монетарні інструменти для регулювання цього питання та мінімізації ризиків. На сьогодні валютний курс демонструє волатильність і немає передумов для девальвації", - наголосив Арбузов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: