Українці продовжують запасатися валютою

Четвер, 10 листопада 2011, 12:10

У жовтні 2011 року населення придбало інвалюти на 1,4 млрд доларів (в еквіваленті) більше, ніж здало в обмінники.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Національного банку України.

За даними НБУ, населення у жовтні придбало у банках іноземної валюти на 2,45 млрд доларів, тоді як здало в обмінники лише 1,04 млрд доларів.

При цьому в Нацбанку відзначили, що обсяг операцій на готівковому ринку ринку України у жовтні 2011 року знизився в 1,5 разу.

Реклама:

Як відомо, з 23 вересня населення України не може обмінювати валюту без наявності паспорта (раніше без документів можна було купити-продати валюти на 15 тис. грн.).

3 жовтня голова Національного банку Сергій Арбузов заявив, що введення паспортизації купівлі-продажу готівкової валюти за півтора тижні дозволило регулятору заощадити близько 500 млн. доларів золотовалютних резервів, тому що істотно обмежило можливість обміну валюти для тіньового бізнесу.

З 28 жовтня НБУ трохи спростив процедуру продажу валюти банкам - для цього клієнту достатньо пред'явити будь-який документ, що засвідчує особистість. При цьому "ксерити" документ касири не будуть.

А ось придбати валюту, як і раніше, можна тільки за паспортом.

Як повідомлялося, у вересні українці 2011 року українці купили в банках інвалюти на 2,1 млрд. доларів більше, ніж продали. Це рекордний обсяг чистого купівлі іноземної валюти на готівковому ринку з листопада 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!