ДКЦПФР оприлюднила нові вимоги до аудиторського висновку

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 11:32

ДКЦПФР прийняла рішення про затвердження вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів, окрім емітентів облігацій місцевої позики.

"Сподіваємось, що підготовка чітких вимог дозволить формувати коректні аудиторські звіти", - заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР Олена Величко, передає прес-служба ДКЦПФР.

"А проведення якісних аудиторських перевірок, у свою чергу, сприятиме підвищенню достовірності фінансової інформації, що оприлюднюється, підвищуватиме ефективність корпоративного управління, і, таким чином, запобігатиме шахрайству й забезпечуватиме надійний захист прав власників цінних паперів", - додала експерт.

За словами Величко, аудиторський висновок має не тільки надавати можливість впевнитися, що фінансова звітність компанії відображає достовірну та точну інформацію за минулий рік, але й зобов’язує аудитора висловити свою думку щодо можливості безперервної діяльності підприємства через 12 місяців.

Реклама:

Таким чином, підвищуватиметься довіра потенційних інвесторів до фінансових інструментів, зростатиме поінформованість з отримання впевненості у майбутньому та зменшуватимуться ризиків при інвестуванні.

Нові вимоги до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів було розроблено для підвищення прозорості фондового ринку України і якості фінансової інформації, що розкривається учасниками ринку, а також задля адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Величко додала, що регулятор не тільки висуватиме ряд вимог до підготовки аудиторських висновків, а й спільно з Аудиторською палатою незабаром презентує методичні рекомендації щодо підготовки аудиторських звітів у відповідності до встановлених комісією вимог.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!