Суддів, які приймали рішення щодо "Лівели", вже немає серед живих

Середа, 5 жовтня 2011, 15:33

Тимчасова слідча комісія Ради з розслідування діяльності "Лівели" вирішила звернутися до МВС і прокуратури із проханням створити спільну комісію для вивчення обставин смерті двох суддів, які виносили рішення щодо діяльності "Лівели".

Таке рішення комісія прийняла на засіданні, повідомляють "Українські новини".

Розглянути це питання запропонував депутат Верховної ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Пашинський.

"Таке враження, що ми вже входимо в якийсь голлівудський трилер, виявляється, судді, які приймали рішення, їх уже немає в живих. Я анітрошки не сумніваюся, що людей, які підписували документи, можливо, уже немає на території України", - сказав він, довідавшись на засіданні про те, що помер другий суддя, хоча раніше йому було відомо про смерть тільки одного судді.

Реклама:

Голова комісії депутат від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Роман Зварич спрогнозував, що міліція і прокуратура пошлються на хворобу суддів.

"Буде відповідь про те, що підстав немає, тому що в обох випадках там була тривала хвороба", - сказав він.

Пізніше Пашинський розповів, що один з померлих суддів ухвалював рішення щодо "Лівели" в 2004 році.

"Перший суддя - це той легендарний суддя, який виніс це рішення Автозаводського райсуду Кременчука у січні 2004 року, через яке це все пішло... Це все тема Віктора Федоровича. Ось він з'являється, з'являється рішення суду, і поїхали. "Лівела" працювала 3 рази - у період 2003-2004, 2007 і 2010", - сказав він.

Депутати домовилися провести наступне засідання через 2 тижні - орієнтовно 19 жовтня.

Як повідомлялося, наприкінці березня 2011 року Вищий адміністративний суд відмовив Державній податковій службі в перегляді Верховним Судом рішення Вищого адмінсуду від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" нафтопродуктів без сплати акцизу й ПДВ.

За даними АМКУ, "Лівелу" було ліквідовано 9 березня 2011 року.

"Лівелі" було дозволено ввезення до України товарів без сплати податків на підставі закону "Про іноземні інвестиції" від 1992 року рішенням Автозаводського райсуду Кременчука 19 січня 2004.

Митниця оцінює збитки держави від безподаткового ввезення нафтопродуктів "Лівелою" у 2010 році в 2,892 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!