Азаров відкидає ультиматуми селян

Середа, 5 жовтня 2011, 10:30

Прем'єр міністр Микола Азаров обіцяє, що уряд знайде компроміс у питанні щодо рентабельності виробництва зерна, але ультиматумів не потерпить.

Про це голова уряду сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Хочу наголосити, що повинен бути чесний діалог з обох боків. Вчора під Кабміном кілька сотень аграріїв вимагали скасувати мито на експорт зерна, а напередодні я вже призначив нараду щодо цього питання з учасниками зернового ринку, то для чого було виводити людей на вулиці?", - заявив Азаров.

"Хіба це чесно і відповідально? Інтереси селян - це і наші інтереси. Уряд готовий шукати компроміс, але ультиматуми відкидає", - додав прем'єр.

Реклама:

За його словами, уряд "почув" аргументи селян і для вирішення проблемних питань створена Робоча група.

"Протягом сьогоднішнього дня вона працюватиме і доповість оптимальне рішення, яке забезпечить такий баланс - не втратити доходи бюджету, зберегти рентабельність зернового виробництва і гарантувати продовольчу безпеку на наступний рік", - наголосив урядовець.

Також він додав, що доручив Мінагропроду, Мінекономрозвитку і Мінфіну внести в уряд пропозиції щодо довгострокової продовольчої стратегії держави.

"З одного боку існує світова тенденція до подорожчання продовольства, з іншого боку циклічна закономірність попиту і пропозиції, коливання цін на зерно і циклічність врожайних і неврожайних років. Все це треба врахувати в стратегії", - зазначив Азаров.

Як повідомлялося, у вівторок під стінами Кабміну і Верховної ради мітингували близько 1,5 тисячі агаріїв, які виступали проти продовження мита на експорт зерна. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: