Мінрегіонбуд хоче створити свій рятівний фонд для ЖКГ

Понеділок, 31 жовтня 2011, 12:55

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства розглядає можливість створення спеціалізованого державного фонду для пільгового фінансування модернізації інфраструктури ЖКГ.

Про це йдеться у статті міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, розміщеній на сайті міністерства, повідомляє УНІАН.

"Ключовою складовою оновленої програми реформування ЖКГ стане розробка механізмів пільгового позикового фінансування комунальних підприємств", - наголосив міністр.

"Передусім нам потрібно реалізувати проекти, які комплексно вирішують проблеми, типові для більшості регіонів України. Наприклад, повна термомодернізація житлових будинків масових серій, комплексна модернізація котелень великої потужності", - йдеться в статті.

Реклама:

За його словами, для фінансування таких проектів розглядається питання створення спеціалізованого державного фонду, який займатиметься виключно фінансуванням доступного будівництва і модернізації систем життєзабезпечення на пільгових умовах.

За словами міністра, уже 2011 року на регіональному рівні почнеться повна інвентаризація і паспортизація систем життєзабезпечення.

Також планується провести енергоаудит територій, вивчивши схеми теплопостачання і визначивши необхідність збільшення або скорочення потужностей об'єктів генерації, у нинішньому опалювальному періоді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: