Оточення Януковича заробило на залізниці ще 250 мільйонів

Понеділок, 3 жовтня 2011, 12:06

"Укртранслізинг" за результатами тендерів 21-22 вересня уклала угоди з ДТГО "Південно-Західна залізниця" та СТГО "Південна залізниця" на фінансові лізингові послуги загальною вартістю 244,16 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Південно-Західна залізниця за допомогою "Укртранслізингу" отримає щебенеочисну машину вартістю 82,1 мільйона гривень. За таку ж ціну щебенеочисну машину (RM-80 UHR) придбала Південна залізниця.

Крім того, ПЗ закупила машину для виправки та рихтування колії із стабілізацією безперервної дії (Duomatic 09-32 CSM Dynamic) за 72,69 мільйона гривень та дизельну автомотрису монтажна АМВ з робочою платформою за 7,27 мільйона гривень.

Реклама:

За даними Smida, 49,96% акцій "Укртранслізингу" володіє донецьке ТОВ "Лемтранс", 41,73% - Фонд держмайна.

2,33% акцій належить донецькій корпорації "Міжрегіональий промисловий союз", основним власником якої є сам "Лемтранс". Директором МПС до призначення керівником "Укрзалізниці" працював Володимир Козак.

"Лемтрансом" володіють "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова, ТОВ "Сервіс-Охорона-Транспорт" Антона Пригодського, ПАТ "АРС" Ігоря Гуменюка, а також ТОВ "Укрпромінвестактив" і ТОВ "СПС-груп", пов'язані з компаніями, що приймали участь у землевідводі для резиденцій Віктора Януковича "Межигір'я".

Нагадаємо, Львівська залізниця придбала у "Укртранслізингу" рухомий склад на суму 109,76 мільйона гривень, Одеська та Придніпровська залізниці - на 182,57 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: