"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Могильов назвав найбільший хабар

Вівторок, 25 жовтня 2011, 18:25

Найбільший хабар, який вдалося виявити співробітникам міліції в 2011 році - це 10,5 мільйона гривень.

Про це повідомив журналістам на прес-конференції міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, передає "Лігабізнесінформ".

Могильов зазначив, що з початку 2011 року співробітниками МВС виявлено близько 3 тисяч злочинів, пов'язаних з хабарництвом.

За його словами, на хабарах попадаються і представники органів влади, і представники контролюючих і правоохоронних органів.

Реклама:

Глава МВС повідомив, що вже задокументовано 347 фактів із сумою хабара понад 10 тисяч гривень, 152 факти з сумою понад 30 тисяч гривень, і 115 фактів з сумою більше 100 тисяч гривень.

"Найбільший у цьому році хабар, у сумі 10,5 мільйона гривень задокументовано в Хмельницькій області. Цю суму отримав глава райадміністрації за виділення земельної ділянки. Ну, ви розумієте, що на Хмельниччині там цікаві землі, тому така сума", - сказав Могильов.

За словами міністра, лише з чверті виявлених фактів обвинувачені отримують реальне покарання, за рештою або закриваються кримінальні справи, або обвинувачені отримують покарання не пов'язане з позбавленням волі.

Зазначимо, що хабарництво залишається найбільш поширеним з корупційних злочинів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!