"Мотор Січ" випускатиме вертольоти в Конотопі

Четвер, 13 жовтня 2011, 15:41

Українське виробництво вертольотів буде розгорнуто на конотопському заводі "Авіакон".

Про це повідомляє "Лігабізнесінформ" з посиланням на компанію "Арт Капітал".

Сумська ОДА, "Мотор Січ" і "Авіакон" 11 жовтня 2011 року підписали відповідний меморандум.

План передбачає випуск 18 вертольотів в 2012 і розширення виробництва до 40 одиниць у 2015 році. Згодом компанія планує вийти на експортні ринки. Мотор Січ інвестує в п'ятирічний проект 10 мільйонів гривень.

Реклама:

Аналітик компанії "Арт Капітал" Олексій Андрейченко зазначив, що вже оприлюднила плани випуску модернізованих вертольотів "Мі-2" та "Мі-8", оснащених української авіонікою і двигунами AI-450M і TV3-117-VMA-SBM-1V-4E виробництва "Мотор Січ".

У минулому компанія планувала розмістити це виробництво на Вінницькому авіаційному заводі, врятованому нею від банкрутства, ймовірно, шляхом виплати заборгованості по зарплаті на 125 мільйонів доларів.

"Рішення Азарова розгорнути випуск на "Авіакон" спільно з "Мотор Січ" підтверджує перспективність проекту. У той же час, це означає, що "Мотор Січ" доведеться розділити прибуток з державою, в якої в переговорах буде сильна позиція, оскільки протягом певного часу єдиними замовниками нових вертольотів будуть бюджетні організації, такі як Міністерство надзвичайних ситуацій, наприклад", - сказав він.

За словами Андрейченка, коло можливих замовників включає і Міністерство оборони, що зацікавлене в бойових модифікаціях "Мі-8", оснащених українськими боєприпасами.

"Ми вважаємо, що, якщо проект піде за планом, чистий прибуток "Мотор Січ" зросте на 13%, або на 35 мільйонів доларів в 2015 році, коли випуск вийде на запланований обсяг. Тим не менш, для серійного виробництва модифікацій "Мі" в Україні, на відміну від заміни двигунів і авіоніки, може знадобитися дозвіл КБ Міля, так що перешкод не уникнути ", - сказав аналітик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!