"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС попросить приватних інвесторів пробачити Греції до половини боргу

Середа, 12 жовтня 2011, 20:01

Греція може списати 30-50% боргів з облігацій, що знаходяться в руках приватних інвесторів, у рамках другої програми фінансової допомоги, а не 21%, як це обговорювалося раніше.

Про це повідомили представники влади ЄС, передають "Ведомости".

Регулятори єврозони переглядають умови другого фінансового пакета для Афін, включаючи участь приватного сектора, так як економічна рецесія в Греції виявилася глибшою, ніж очікувалося, а ставки на ринках змінилися.

Міжнародні кредитори Афін - МВФ, ЄС і ЄЦБ - тепер не чекають, що Греція повернеться до зростання до 2013 року., тоді як раніше прогнозували вихід ВВП в плюс у 2012 році., що разом із затриманим урізанням бюджету та приватизацією підсилює потребу країни в грошах .

Чотири чиновники єврозони підтвердили, що зараз влада обговорюють сценарій, за яким приватні інвестори повинні пробачити Греції від 30 до 50% боргів, але сказали, що ніяких фінальних угод поки немає.

Реклама:

"Питання поки що відкрите, ще треба подивитися, яка буде початкова реакція приватних інвесторів, - сказав один з чиновників. - Мета - це добровільна участь, принаймні на даний момент, і багато хто переконаний, що нам потрібно уникнути будь-якого ризику дефолту".

"Рівень списань буде відповідати добровільній природі участі приватного сектора", - сказав інший чиновник ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!