"Нафтогаз" вирішив відчиститися від боргів теплокомуненерго

Середа, 12 жовтня 2011, 18:41

НАК "Нафтогаз Україна" переоформила зі свого дочірнього підприємства "Газ Україна" на себе договори на поставку природного газу з газопостачальними компаніями та підприємствами комунальної теплоенергетики.

Про це повідомили "Коментарі" з посиланням на прес-службу НАКу.

"Нафтогаз Україна" уклав всі необхідні договори з підприємствами з газопостачання та газифікації та комунальної теплоенергетики на поставку природного газу в новому опалювальному сезоні 2011-2012 років", - йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Компанія зазначає, що відповідно до доручень президента Януковича і Кабінету міністрів, спрямованих на підвищення ефективності функціонування підприємств нафтогазового комплексу, НАК проводить ряд заходів щодо оптимізації власної структури і процесу прийняття управлінських рішень.

Зокрема, згідно з рішенням правління компанії від 26 серпня 2011 року, укладання договорів з підприємствами ТКЕ та підприємствами з газопостачання та газифікації в опалювальному сезоні 2011-2012 років проводиться безпосередньо "Нафтогазом".

Як повідомлялося, раніше збутовою діяльністю в структурі "Нафтогазу" займалося тільки дочірнє підприємство "Газ Україна".

За ним на сьогодні залишається функція поставок газу промисловим споживачам, ціна палива для яких найвища.

Зараз проводиться реформування НАКу у зв'язку з приєднанням України до Енергетичного співтовариства і необхідністю адаптації законодавства України до законодавства ЄС в сфері енергетики.

На базі НАКу планується створення окремих збутової, видобувних і транзитної компаній.

Як повідомлялося, дочірнє підприємство "Нафтогазу України" "Газ Україна" заявляв про заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий газ в сумі 3,99 мільярда гривень без урахування боргу "Київенерго" в період з 1 жовтня 2010 до 7 жовтня 2011 року.

Заборгованість "Київенерго" становить 1,39 мільярда гривень, рівень оплати в 2011 році - 75%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: