Федерація профспілок напродавала санаторіїв на 6 мільярдів - Генпрокуратура

Середа, 12 жовтня 2011, 16:47

Генпрокуратура заявляє, що за 20 років Федерація профспілок України, яку очолює "регіонал" Василь Хара, продала понад 200 санаторіїв та курортів на суму понад 6 мільярдів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури, передає "Дело".

"Прокуратура категорично проти передачі майна профспілок у приватну власність. Тільки за 20 років незалежності така величезна організація, як ФПУ, втратила більше 200 санаторно-курортних комплексів вартістю більше 6 мільярдів гривень", - сказав заступник генерального прокурора Михайло Гаврилюк журналістам перед початком засідання комітету з питань соціальної політики та праці Верховної ради.

На цьому засіданні обговорювалося питання незаконного відчуження майна, що перебуває в користуванні ФПУ.

"Органами прокуратури пред'явлено вже 172 позови, де ми в судовому порядку намагаємося припинити розтягування державного майна комерційними структурами. Сьогодні ми маємо 72 судових рішення, які підтверджують нашу правоту і скасовують вищевказані незаконні оборудки", - наголошується в повідомленні.

За матеріалами перевірок порушено 36 кримінальних справ.

Генпрокуратура зазначає, що прикладом роботи прокуратури є рішення Господарського суду Херсонської області від 12 і 21 вересня 2011 року, коли було задоволено 7 позовів прокуратури Херсонської області та визнано за державою право власності на майно санаторіїв "Гопри", "Скадовськ", туристичну базу "Ім. Остапа Вишні "," Чорномор ", туристичну готель" Нова Каховка "і бюро подорожей та екскурсій в Асканії-Новій.

Реклама:

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва 7 жовтня 2011 року визнав безпідставним позов ФПУ, яким федерація оскаржила дії і розпорядження Генпрокуратури, що стосуються використання ФПУ окремих санаторно-курортних комплексів та іншого нерухомого майна.

Голова ФПУ, депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів Василь Хара вважає розслідування Генпрокуратурою справи проти ФПУ спрямованим на відчуження майна федерації на користь великого бізнесу.

Наприкінці травня 2011 року Генпрокуратура заявила про початок перевірки законності відчуження майна санаторно-курортних установ ФПУ, зокрема об'єктів нерухомості, що входять до мережі підприємств "Укрпрофоздоровниця", "Укрпрофтур".

З тих пір за станом на 13 вересня 2011 року було порушено 35 кримінальних справ, подано 147 позовів про повернення 45 об'єктів вартістю близько 78 мільйонів гривень і земельних ділянок площею понад 34 гектари.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: