Янукович побачив, що в Україні розкрадають землі

Вівторок, 6 вересня 2011, 19:13

Президент Вiктор Янукович вимагає вжити заходiв щодо запобiгання розкраданню земель у державi.

Про це він сказав пiд час засiдання Комiтету з економiчних реформ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Поки ми займаємося просуванням земельної реформи, продовжується системне розкрадання земель через рiзноманiтнi схеми... I люди чують, що проголошена реформа, а на дiлi - йдуть побори i корупцiя", - заявив Янукович.

Президент доручив Генеральнiй прокуратурi "проконтролювати цей процес, щоб до моменту запровадження ринку землi цю ганебну практику було припинено i селянин не вiдчував обтяжень iз запровадження земельної реформи".

Реклама:

Голова держави зазначив, що сьогоднi необхiдно зосередитися на суцiльнiй iнвентаризацiї земель державної та комунальної власності, оскільки напередоднi земельної реформи немає чiткого розумiння, за яким призначенням використовується земля i чи вiдповiдає фактичне використання цiльовому призначенню.

За словами Януковича, головне, для чого необхiдна ця робота - виключення можливостi порушення конституцiйних прав громадян.

Президент доручив генеральному прокурору здiйснити комплексну перевiрку наявної бази земельного кадастру на предмет виявлення фактiв порушення прав власностi, пов'язаних iз землею.

Він також звернув увагу на питання розмежування земель державної та комунальної власності й нагадав, що ще рiк тому доручав уряду спiльно з керiвниками мiсцевих державних адмiнiстрацiй до червня цього року вирiшити це питання.

"Результат - розмежовано менше 2%. Розпочато процес розмежування лише щодо п'ятої частини земель. При цьому не вiдбулося затвердження вiдповiдних проектiв землеустрою", - сказав Янукович.

Президент також порушив тему видачi державних актiв на землю. Янукович зауважив, що до нього надходять численнi сигнали вiд громадян, якi скаржаться на невидачу державних актiв на землю протягом кiлькох рокiв.

Вiн доручив головi Держземагентства Сергiю Тимченку вжити заходiв для припинення такої ганебної практики, а генпрокурору - перевiрити пiдстави та законнiсть затримки Держземагентством бiльш нiж на три мiсяцi видачi державних актiв у регiонах.

"Водночас, застерiгаю вiд намагань, як-то кажуть, "виконати план по валу" за рахунок неякiсної роботи", - сказав президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!