"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У WebMoney кажуть, що активність "МММ-2011" майже нульова

Четвер, 29 вересня 2011, 16:47 -

Компанія WebMoney каже, що активність учасників "МММ-2011" в системі майже нульова.

WebMoney нагадує, що "МММ-2011" є фінансовою пірамідою і участь в ній пов'язана з високими ризиками.

"Правилами системи WebMoney заборонено організовувати фінансові піраміди і брати участь в них. Тому відділ безпеки системи проводить постійний моніторинг операцій, за результатами яких організатори пірамід блокуються, а учасники отримують відмову в обслуговуванні", - повідомили "Економічній правді" в компанії.

Компанія підкреслює, що з рядовими учасниками проводиться роз'яснювальна робота і в разі їх відмови від участі в піраміді їм, як правило, дозволяють продовжити використання системи.

Реклама:

"Ми уважно стежимо за "МММ" і можемо відзначити, що активність там майже нульова", - каже виконавчий директор WebMoney в Україні Микита Сенченко, - можливо, тому що нам все ж вдалося навчити всіх, що в подібних цілях використовувати WebMoney неможна".

"А може бути тому , що 500 000 чоловік, про які заявляв Мавроді, є, м'яко кажучи, дуже роздутою цифрою", - резюмував він.

Як повідомлялося, Приватбанк обіцяв блокувати онлайн-платежі учасників так званої "Фінансової соцмережі МММ-2011".

Раніше, коментуючи заяву прем'єра Миколи Азарова, засновник фінансової піраміди Сергій Мавроді заявив, що "МММ-2011" немає юридичної особи та банківського рахунку.

Перевірок прокуратури він не боїться, мовляв, перевіряти нічого, але запевняє, що вкладники зможуть забрати свої гроші, коли захочуть.

Раніше Азаров обіцяв перевірити підстави діяльності компанії "МММ-2011".

Проект пов'язують із російським бізнесменом Сергієм Мавроді - засновником фінансової піраміди "МММ" (1989 рік).

В 2003 році Мавроді, заарештованого і потім засудженого за шахрайство у великих розмірах, засудили до 4,5 років в'язниці. З 22 травня 2007 року він на волі.

Приватбанк заснований в 1992 році. Він є найбільшим банком в Україні, займаючи 13% ринку за величиною сукупних активів і 22% за роздрібними депозитами.

Співвласники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов на початку червня зменшили свої частки в статутному фонді банку з 49,15% до 45,1% і з 48,99% до 44,99% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: