"Нафтогаз" шукає переробника азербайджанської нафти

Середа, 28 вересня 2011, 17:20

ПАТ "Укртранснафта" оголосило про проведення тендера на закупівлю послуг з переробки близько 300 тисяч тонн нафти марки Azeri light на українських НПЗ протягом четвертого кварталу 2011 - першого кварталу 2012 років.

Відповідно до оголошення на сайті міністерства економічного розвитку і торгівлі, тендерні пропозиції компанії будуть прийматися до 27 жовтня 2011 року, тоді ж заплановано їх розкриття, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Отримані в результаті переробки нафтопродукти "Укртранснафта" планує реалізовувати на внутрішньому ринку країни.

Відповідно до тендерної документації, майбутній підрядник повинен здійснити переробку сировини із забезпеченням мінімальних вимог виходу світлих нафтопродуктів у розмірі не менше 58% на кожну тонну сировини. Втрати при переробці нафти не повинні перевищувати 2%.

Реклама:

Здійснення переробки партії сировини не повинно перевищувати 15 робочих днів з моменту прийому заводом нафти.

Учасник тендеру має володіти потужностями, що здатні переробити нафту в обсязі не менше 100 тисяч тонн на місяць, а також володіти резервуарним парком для її зберігання в обсязі не менше 70 тисяч тонн, а світлих нафтопродуктів не менше 50 тисяч тонн.

"Укртранснафта" в першу чергу звертатиме увагу на ціну, а потім на відсоток виходу світлих нафтопродуктів і відсоток втрат при переробці нафти.

Раніше глава правління "Укртранснафти" Олександр Лазорко повідомив, що НАК "Нафтогаз Україна" веде переговори з Азербайджаном про постачання нафти для подальшої переробки за давальницькою схемою на потужностях Кременчуцького НПЗ , що належить ПАТ "Укртатнафта".

Зараз НАК "Нафтогаз Україна", материнська компанія "Укртранснафти", за давальницькою схемою переробляє нафту на потужностях Лисичанського нафтопереробного заводу.

Держхолдинг планував переробляти на Лисичанському НПЗ 100 тисяч тонн нафти марки Urals щомісяця, в цілому за 2011 рік - до одного мільйона тонн нафти.

Таким чином, найбільш ймовірними учасниками тендера "Укртранснафти", крім "Укртатнафти", є Надвірнянський нафтопереробний завод НПЗ і Дрогобицький НПЗ.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!