Країні не вистачає слюсарів та токарів - Азаров

Середа, 28 вересня 2011, 10:55

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив привести систему професійної і вищої освіти у відповідність до вимог національної економіки.

Відповідне доручення глава уряду дав під час засідання Кабінету міністрів.

"Доручаю Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Міністерством соціальної політики та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту із залученням Національної академії наук зробити глибокий аналіз перспективних тенденцій на ринку праці і розробити проект балансів між демографічною ситуацією, фаховою підготовкою", - розпорядився Азаров.

Прем'єр відзначив, що найбільш затребуваними професіями є слюсарі, токарі, зварювальники, водії. Залишається попит на лікарів, інженерів, фахівців у галузі ІТ.

Реклама:

"У той же час, знаєте, який топ-список безробітних? Бухгалтер, економіст, спеціаліст держслужби, менеджер збуту, головний бухгалтер, директор, секретар-референт", - сказав він.

При цьому він зауважив, що вказані відомства мають також запропонувати систему стимулів з боку держави, щоб такі науково обґрунтовані баланси витримувались.

"Необхідно визначити повний перелік спеціальностей і професій, потреба в яких буде зростати відповідно до зростання економіки. Ми маємо отримати повне і чітке уявлення про ситуацію на ринку праці на найближчі 5 років", - додав він.

Крім того, прем'єр-міністр доручив Міністерству освіти і науки молоді та спорту сформувати пропозиції щодо переорієнтації системи освіти на підготовку фахівців для реального сектору економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: