Присяжнюк каже, що українські харчі стали актуальними для Європи

Вівторок, 27 вересня 2011, 14:02 -

Позитивне сальдо торговельного балансу з ЄС в частині сільськогосподарської продукції досягло майже 200 мільйонів доларів.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагропроду.

"За результатами першого півріччя ми вперше за всю історію незалежності досягли позитивного балансу по імпорту-експорту сільськогосподарської продукції з ЄС. Позитивне сальдо становить 198,2 мільйона доларів", - наголосив міністр.

У 2010 році за аналогічний період сальдо було негативне у розмірі 359,7 мільйона доларів.

Реклама:

За даними Мінгарополітики, експорт до країн ЄС в січні - липні 2011 року становив 1,7 мільярда доларів, що майже удвічі більше, ніж у аналогічному періоді 2010 року. Імпорт збільшився на 21,3% і становив 1,5 мільярда доларів.

Серед країн Європейського Союзу найбільшу частку у зовнішньоторговельному обігу з Україною мають: Італія - 443,9 млн. дол., Іспанія - 440,4 млн. дол., Польща - 415,5 млн. дол., Нідерланди - 398,8 млн. дол. та Німеччина - 397,7 млн. дол.

Також очільник Мінагрополітики повідомив, що за результатами переговорів з ЄС стосовно зони вільної торгівлі, для України були збільшені квоти за всіма видам аграрної продукції в 2-4 рази.

"Це говорить про те, що де-факто для нас сьогодні відкривається європейський ринок сільськогосподарсьої продукції, що українські продукти харчування є актуальними для Європи", - додав Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: