Китай готовий викинути на український агросектор 10 мільярдів

Понеділок, 26 вересня 2011, 20:42

Китай готовий інвестувати 10 мільярдів доларів в український агросектор у разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк за результатами візиту до КНР, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

"КНР приділяє значну увагу розвитку відносин з у галузі сільського господарства. Президент китайського Ексімбанку поінформував, що банк готовий забезпечити інвестиції в сільське господарство України на суму 10 мільярдів доларів у разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів", - відзначив Присяжнюк.

В повідомленні зазначається, що найближчим часом Ексімбанк планує відрядити до України робочу групу, яка на постійних засадах співпрацюватиме з українськими партнерами.

Реклама:

Керівник Мінагропроду також зустрівся з Головою Правління Китайської національної корпорації з розвитку сільського господарства Лінь Шенлі, повідомляє прес-служба.

Сторони обговорили перспективи та умови співробітництва найпотужнішої китайської корпорації у галузі сільського господарства з Україною у сферах рослинництва, тваринництва, промислової риболовлі та переробки морепродуктів.

За словами міністра, інтерес китайської сторони полягає в тому, щоб імпортувати з України продукти харчування, а також спільно реалізовувати їх на ринках інших країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!