Голова "Азовмаша" пишається, що Іванющенко поглинув завод

П'ятниця, 23 вересня 2011, 15:17

Президент маріупольського ВАТ "Азовмаш" Олександр Савчук визнав, що частина акцій підприємства належить родині народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

"Сім'я народного депутата Юрія Іванющенка є акціонерами. Скільки, кому і як - це, чесно кажучи, не моя справа. Частку акцій Іванющенка я, чесно кажучи, і не знаю. Тому що там сімейний бізнес. А по-друге, чесно кажучи, я і знати не хочу", - заявив Савчук під час прес-конференції, пише "Дело".

Відповідаючи на запитання журналістів про роль Іванющенка в роботі підприємства, він також сказав, що пишається його входженням до складу акціонерів ВАТ.

"Я пишаюся приходом таких серйозних людей в компанію, як Юрій Володимирович ... Це позитивний знак, я вважаю, для розвитку "Азовмаша" - прихід таких акціонерів", - сказав Савчук.

Реклама:

"Я з Юрієм Володимировичем давно знайомий, і ми конструктивно, нормально працюємо. І я дуже задоволений, що у нас такі з'явилися інвестори і працюють з нами. Він рік вже, як інвестор", - повідомив Савчук.

Він зазначив, що знає Іванющенка вже 10 років, і що їхні погляди на подальший розвиток "Азовмаша" збігаються.

Коли журналісти запитали директора ВАТ, чому Іванющенко раніше не став акціонером, і пов'язано це з тим, що у нього не було грошей, він заявив, що це не справа журналістів.

"Що стосується того, чи були гроші раніше у кого-небудь з наших акціонерів, або не були, чесно кажучи, не моя і, вибачте, не ваша справа", - підкреслив Савчук.

За словами глави підприємства, поки Іванющенко не отримує прибутку від інвестицій в "Азовмаш".

"Акціонери дивіденди не отримують. Які зараз дивіденди?! Не час сьогодні, я не знаю зараз взагалі компаній, які виплачують дивіденди. Треба резерви формувати, технічне переозброєння робити. У пострадянський період ніколи було цим займатися практично всім", - пояснив Савчук.

Він підкреслив, що особисто для нього важливо те, що ставши акціонером, свою довіру підприємству надав такий надійний інвестор, як Іванющенко.

"Наша компанія досить потужно котирується і на російському, і на західному ринку, сьогодні нам пропонують кредити і західні банки, про що раніше й думати не могли. Давайте цю тему залишимо", - сказав Савчук.

Депутат Іванющенко - одна з найбільш загадкових постатей в українському політикумі, про роль якого в Партії регіонів ходить багато чуток.

Так, з'явившись на відкритті чергової сесії Верховної ради, він викликав справжній фурор серед журналістів.

Тоді ж він підтвердив, що має відношення до будівництва в "Жулянах", великого ринку під Одесою а також цікавиться електростанціями.

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко в 2010 році назвав Іванющенка кримінальним авторитетом "Юрою Єнакіївським".

"Азовмаш" здійснює управління провідними світовими виробниками й розробниками вантажних вагонів і платформ, конвертерного, доменного, гірничорудного, кранового устаткування, бронетехніки, автопаливозаправників і перевізників, заправної космічної техніки.

В "Азовмаш" входить: ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування", ПАТ "Азовзагальмаш", ВАТ "Головний спеціалізований конструкторсько-технологічний інститут", ВАТ "Маріупольський термічний завод".

Тісно співпрацює з "Азовмашем" ПрАТ "АзовЕлектроСталь".

26% акцій ВАТ "Азовзагальмаш" належать державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!