Табачник вирішив задобрити вчителів

П'ятниця, 23 вересня 2011, 14:43

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник задоволений закладеним у проект державного бюджету на 2012 рік фінансуванням освіти.

Про це він сказав на прес-конференції, присвяченій підсумкам форуму міністрів освіти європейських країн "Школа ХХІ століття: Київські ініціативи" у Києві, повідомляють "Українські новини".

"Я бюджетом задоволений... Думаю, що той проект, який уряд вніс законом про державний бюджет 2012 року для Міносвіти, він непоганий. Звичайно, хотілося більшого", - сказав міністр.

Серед позитивних моментів Табачник назвав передбачене бюджетом підвищення у 2012 році утричі заробітної плати педагогічним працівникам.

"Якщо говорити про основні параметри, то бюджет передбачає утричі 2012 року збільшити заробітну плату педагогічним працівникам всіх рівнів", - сказав він.

Також міністр додав, що в проекті бюджету збережено основні параметри, які забезпечують державне замовлення на підготовку бакалаврів, фахівців і магістрів.

У проекті бюджету закладено майже удвічі більше коштів на забезпечення підручниками - 216 мільйонів гривень, тоді як у 2011 році ця сума становить 120 мільйонів гривень.

Передбачено з 75 до 354 мільйонів гривень збільшити фінансування програми із закупівлі шкільних автобусів.

Зі слів Табачника, це дасть змогу закупити більш ніж 1 тисячу автобусів, тоді час як у 2011 році закупили тільки 214.

Міністр фінансів Федір Ярошенко прогнозує розгляд Верховною радою проекту державного бюджету на 2012 рік у першому читанні до 20 жовтня, у другому - до 20 листопада.

15 вересня Кабінет міністрів запропонував парламенту прийняти держбюджет-2012 з доходами 337,556 мільярда гривень і видатками 361,585 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!