"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна готова запропонувати Росії "газовий" компроміс

Середа, 21 вересня 2011, 15:31

Україна готова запропонувати Росiї компромiснi варiанти в рамках вирiшення газового питання.

Повiдомив посол України в РФ Володимир Єльченко "Iнтерфаксу" в середу пiд час вiзиту до Уфи.

За його словами, Україна готова "запропонувати компромiснi варiанти, якi дадуть можливiсть РФ мати бiльше своїх iнтересiв в Українi".

За словами Єльченка, може йтися про кооперацiю, створення спiльних пiдприємств в авiапромi, видобуток нафти й газу, суднобудування та космонавтику.

Реклама:

"Найближчої суботи вiдбудеться зустрiч наших президентiв у Москвi. Я впевнений, що вони знайдуть вихiд iз цiєї ситуацiї", - зазначив посол.

Ранiше прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров наголошував, що Україна має "отримати нормальний контракт на постачання газу звiсно, на прийнятних для Росiї умовах", i заради цього Україна готова пiти на компромiс.

Україна хоче переглянути газовi контракти, укладенi екс-прем'єром України Юлiєю Тимошенко на початку 2009 року, вважаючи, що за цим контрактом країна платить надто високу цiну за газ.

Єльченко наголосив, що питання цiни на газ "важливе, але не єдине в наших вiдносинах". Iз ним також пов'язане питання вступу до Митного союзу, до якого Україна не квапитиметься.

"Нам потрiбен час, щоб зрозумiти, наскiльки МС працює", - зазначив вiн.

Щодо Башкирiї, то Україна й республiка "вiдновлюватимуть й оновлюватимуть" угоду про спiвробiтництво 1995 року.

За словами посла, є iдея провести в республiцi презентацiю туристичного потенцiалу Криму.

"Iз головою Башкирiї Рустемом Хамiтовим ми домовилися про активнiшу участь бiзнесу регiону в економiчних форумах", - повiдомив Єльченко.

За його словами, насамперед iдеться про дiловий форум, який вiдбудеться в жовтнi в Донецьку, а також про економiчну мiсiю Приволзького федерального округу в Українi.

"Ми з главою Башкирiї спробуємо переконати авiацiйний бiзнес у необхiдностi прямого рейсу з Уфи до Києва чи якогось iншого великого українського мiста", - зазначив вiн.

Вiзит до Уфи посла України в РФ завершиться 22 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!