"Лукойл" поглинув Vanco

Понеділок, 19 вересня 2011, 20:18

Інвестиційний-фінансовий дім "Капітал", пов`язаний з російською групою "Лукойл", сконцентрував більш як 50% компанії Vanco International Ltd.

Про це сказано в списку афільованих осіб ТОВ "Керуюча компанія "Капиталъ", оприлюдненому на офіційному веб-сайті ІФД "Капитал", передає агентство УНІАН.

Згідно з документом, безпосереднім тримачем частки Vanco International Ltd є Nexdale Limited (Кіпр), афільована з інвестиційно-фінансовим домом. Раніше 100% Vanco International володіла Vanco Energy Company (США).

Крім того, ІФД "Капитал" через Reserve Invest Holding (Cyprus) Limited також володіє часткою і в основній компанії групи Vanco - Vanco Overseas Energy Limited (Кіпр).

Реклама:

Як відомо, у 2006 році компанія Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і в жовтні 2007 року уклала з Кабінетом міністрів угоду про розподіл продукції, яка видобуватиметься в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Пізніше Vanco International передала всі права й обов`язки щодо СРП компанії Vanco Prykerchenska.

25 квітня 2008 року Мінприроди анулювало ліцензію компанії Vanco Prуckerchenska Ltd. на користування надрами.

21 травня 2008 року Кабмін ухвалив рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.

17 липня 2008 року компанія Vanco Prуckerchenska почала арбітражний процес проти України відповідно до вимог Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольм щодо конфлікту з СРП.

До цього часу в Україні було укладено лише одну угоду про розподіл продукції.

У липні 2010 року держава Україна і компанія Vanco Prуckerchenska припинили арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді і почали переговори, метою яких є мирне врегулювання суперечки щодо Угоди про розподіл продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: