За межею бідності проживають чверть українців

П'ятниця, 16 вересня 2011, 19:05

Вiдносний критерiй бiдностi в Українi зменшився з 27% у 2001 роцi до 24% у 2011 роцi.

Про це заявила директор департаменту стратегiчного планування Мiнiстерства соцiальної полiтики України Нiна Пiдлужна, пiд час вiдеомосту "Москва-Київ", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Офiцiйний критерiй бiдностi - це вiдносний критерiй. I за цим критерiєм рiвень бiдностi на сьогоднi... знизився до 24%. Якщо у 2001 роцi рiвень бiдностi становив понад 27%, то вiдносний критерiй зменшився до 24%", - сказала вона.

При цьому Підлужна нагадала, що програмний документ щодо боротьби з бiднiстю, розрахований на 10 рокiв, цього року завершив термiн дiї. Кабiнет міністрів розробив i схвалив законопроект про затвердження загальнодержавної програми подолання та запобiгання бiдностi на перiод до 2015 року.

Реклама:

Водночас вона зазначила, що наразi в Українi дiє вiдносний критерiй бiдностi, але надалi планується ввести багатовимiрну оцiнку бiдностi, коли її рiвень оцiнюватимуть за кiлькома критерiями.

"Ми не ставимо завдання лiквiдувати повнiстю бiднiсть... але закладаємо критерiї зниження бiдностi в Українi", - наголосила Підлужна, говорячи про програму подолання бідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!