Курс євро продовжує падати через Грецію

Середа, 14 вересня 2011, 09:03

Курс євро знижується на побоюваннях, що боргові проблеми Греції, які зберігаються, призведуть до збільшення вартості запозичень для інших країн єврозони.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

У четвер Іспанія проведе аукціони з розміщення паперів з погашенням в 2019 і 2020 роках.

Італія у вівторок продала п'ятирічні бонди на 3,9 мільярдів євро під середньозважену прибутковість в 5,6% річних порівняно з 4,93% річних на попередньому аукціоні з розміщення паперів з аналогічним терміном обігу.
       
"Прибутковості облігацій Італії та Іспанії ростуть, наближаючись до рівнів, при яких країнам вже просто неможливо буде залучати гроші на ринках", - зазначив валютний стратег Bank of New Zealand Ltd. Майк Барроуз.

Курс євро до долара США опустився в ході торгів у середу до 1,3632 доларів з 1,3678 доларів на закриття ринку у вівторок.

Вартість європейської валюти відносно ієни знижується п'ятий день поспіль, до 8:20 він становив 104,8 єни в порівнянні з 105,25 ієни у вівторок.

"У наступні один-два тижні можна чекати падіння вартості євро, оскільки настрій інвесторів погіршується. Такий настрій штовхає курс євро вниз", - вважає Барроуз.
       
Прем'єр Держради КНР Вень Цзябао, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Даляні в середу, заявив, що розвинені країни повинні скорочувати бюджетні дефіцити і створювати робочі місця, а не сподіватися на те, що Китай врятує світову економіку.

Між тим, Вень Цзябао підтвердив, що Китай може "надати руку допомоги" Європі за рахунок інвестування коштів у регіон.

Президент Франції Ніколя Саркозі, канцлер ФРН Ангела Меркель проведуть у середу ввечері відео-конференцію з грецьким прем'єр-міністром Георгіосом Папандреу, де обговорять ситуацію в Греції та в єврозоні в цілому.

Курс долара США до ієни опустився в ході торгів до 76,87 єни в порівнянні з 76,96 єни напередодні.

Ринок чекає даних про роздрібні продажі в США, зростання яких, за прогнозами експертів, сповільнилося в серпні до 0,2% з 0,5% у липні. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!