"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та Росія створили спільне підприємство

Вівторок, 13 вересня 2011, 20:04

Державний концерн "Ядерне паливо" і російська компанія "ТВЕЛ" підписали установчий договір про створення приватного акціонерного товариства "Завод з виробництва ядерного палива", що займеться будівництвом об'єкта в Україні.

Про це йдеться в повідомленні ДК "Ядерне паливо", передає агентство "Українські новини".

Підписання договору відбулося 9 вересня під час зборів засновників компанії. Інші деталі в повідомленні не зазначається.

Разом з цим джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомило агентству, що, як і передбачалося, частка України в СП становитиме 50%+1 акція, Росії - 50%-1 акція.

Реклама:

Юридична реєстрація самого ПАТ "Завод з виробництва ядерного палива" очікується найближчим часом.

Як повідомлялося раніше, 22 вересня 2010 Кабінет міністрів затвердив "ТВЕЛ" переможцем конкурсу на вибір технології для будівництва заводу з виробництва ядерного палива для реакторів АЕС ВВЕР-1000.

Пізніше, 27 жовтня 2010 року сторони підписали рамкову угоду про створення в Україні спільного підприємство з виробництва ядерного палива для реакторних установок ВВЕР-1000 за російськими технологіями.

Комісія державного концерну "Ядерне паливо" рекомендує уряду затвердити рішення про розміщення заводу біля селища Смоліне в Кіровоградській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: