"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У 2012 році бюджет виросте на 42 мільярди

Вівторок, 13 вересня 2011, 09:11
Додаткові доходи загального фонду держбюджету в 2012 році складуть 42 мільярди гривень.

Про це йдеться в аналітичній записці Міністерства фінансів про основні напрямки проекту держбюджету на 2012 рік, повідомляє "Комерсант-Україна".

З документа випливає, що доходи загального фонду бюджету в порівнянні з 2011 роком зростуть на 14%, або на 42 мільярди гривень (до 341 мільярда гривень), що погоджено з Міжнародним валютним фондом.

При формуванні показників бюджету були враховані як зростання самих доходів - на 39 мільярдів гривень, так і скорочення витрат на 3 мільярди гривень, які "мали разовий та періодичний характер".

Будуть також скорочені дефіцити бюджетів Пенсійного фонду (до 0,2% ВВП) і НАК "Нафтогаз Україна" (0,8%).

Дефіцит держбюджету планується в рамках 1,5% ВВП, сумарний - не більше 2,5%.

Таким чином, тільки на дотаціях Пенсійному фонду (2,2 мільярда гривень) у наступному році буде зекономлено 15,6 мільярдів гривень.
 
Отриманий додатковий ресурс Кабмін витратить на соціальні програми.

Більш за все піде на збільшення мінімальної зарплати (середньорічний ріст до 1098 гривень) - 16,2 мільярдів гривень, а на доплати освітянам, працівникам медичної та культурної сфер, а також на дотації на виплату пенсій - сумарно 8,1 мільярдів гривень.

На допомогу сім'ям з дітьми, пільги та субсидії на оплату послуг ЖКГ, а також пільговий проїзд буде витрачено ще 5,6 мільярдів гривень, а 20% зростання зарплати шахтарів оцінено в 1,4 мільярдів гривень.

Ще по 1 мільярду гривень виділять на проведення перепису населення; на компенсацію МВС доходу, якого відомство втратило після скасування техогляду, проведення в чотирьох областях експерименту в сфері охорони здоров'я.

Великі суми підуть на обслуговування держборгу (7,2 мільярдів гривень), оплату енергоносіїв (2 мільярди гривень), дотації місцевим бюджетам (1,4 мільярда гривень).

Нерозподілені капітальні витрати становлять поки 23,6 мільярда гривень, не рахуючи 3,3 мільярда гривень на проведення Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: