"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські фондові ринки повернулися у 2009 рік

Понеділок, 12 вересня 2011, 20:16

Українські індекси в понеділок оновили річні мінімуми на зовнішньому негативі.

Українські фондові індекси через панічні настрої на світових ринках на зовнішніх фондових майданчиках відновили річні мінімуми.

Так, індекс "Української біржі" закінчив торги на позначці 1445,08 пункту, знизившись на 4,88%. Індекс ПФТС знизився на 4,3% до позначки 573,33 пункту.

Торги на Українській біржі в понеділок розпочалися із запізненням на три з половиною години з технічних причин. У цей час російські і європейські фондові індекси заходили в "червону" зону з падінням понад 4%.

За словами інвестиційного керуючого Dragon Capital Олега Дрижака, локальне відкриття відбулося з різким обвалом котирувань, у результаті чого індекс УБ опустився до рівня 1396,38 пункту, що є мінімумом з листопада 2009 року.

Протягом сесії була також зупинка торгів акціями багатьох емітентів.

На УБ майже всі індексні папери завершили сесію в "червоній зоні". У лідерах зниження опинилися акції Стаханівського вагонобудівного заводу (SVGZ), -10,87%, Авдіївського коксохімзаводу (AVDK), -8,93%, і Єнакіївського метзаводу (ENMZ), -7,09%.

Дивним чином на цьому тлі вийшли в "зелену" зону котирування "Луганськтепловозу" (LTPL), +5,95%, Дніпроенерго (DNEN), +4,82%.

Події на українському ринку підігрівалися панікою на світових майданчиках. Ознака чергової кризи ліквідності у фінансовому секторі Європи стають все більш очевидними через побоювання грецького дефолту.

Реклама:

"Очевидно, ринок вступив у фазу цілковитого дисбалансу, коли цінова волатильність активів в рази перевищує звичні діапазони. Як показує динаміка сьогоднішніх торгів, навіть золото (-1,4%) в неспокійні часи може не сприйматися в якості" тихої гавані ", - відзначає Дрижак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!