Після Євро уряд візьметься за міста-мільйонники?

Понеділок, 12 вересня 2011, 20:01

Після Євро-2012 держава приділить особливу увагу розвитку міст-мільйонників.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков під час робочої поїздки до Дніпропетровська, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

За його словами, пріоритетними будуть підтримка будівництва доріг, організація швидкісного залізничного сполучення між містами-мільйонниками, а у випадку Дніпропетровська - і метрополітен.

Колесніков зазначив, що уряд дасть державні гарантії на залучення кредиту від банку ЄБРР для будівництва дніпропетровського метрополітену.

Реклама:

"Є доручення президента. Від держави потрібні держгарантії. Це рішення приймається Кабінетом міністрів колегіально, але даю 99% гарантії того, що держгарантії на будівництво дніпропетровського метро будуть", - запевнив він.

Міністр додав, що будівництво об'їзної дороги в Дніпропетровську, яка є одним із пріоритетних інфраструктурних проектів регіону, здійснюватиметься в три етапи.

"Ми розбили всі роботи на три етапи: 2012, 2013 та 2014 роки відповідно. 15 листопада цього року підрядник має завершити першу чергу будівництва дороги, на 2013-2014 роки повністю зрозуміло, які роботи виконуватимуться", - зазначив урядовець.

Колесников додав, що для м зручності жителів Дніпропетровська, Донецька та Києва після Євро-2012 курсуватимуть швидкісні поїзди Київ-Дніпропетровськ-Донецьк. До того ж, саме в Придніпровському регіоні здійснюватиметься масштабна електрифікація колій.

"Думаю, що за найближчі чотири роки ми електрифікуємо 700-800 кілометрів саме в Дніпропетровській області", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!