"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київенерго" позичить 156 мільйонів для підготовки до Євро-2012

П'ятниця, 5 серпня 2011, 11:39

ПАТ "Київенерго", яке експлуатує столичний енергокомплекс, залучить кредит на 156,418 млн. гривень із процентною ставкою 14% річних для часткового фінансування заходів з підготовки до Євро-2012.

Про це заявив заступник фінансового директора компанії Ігор Матюх, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Національна комісія регулювання електроенергетики на засіданні в четвер погодила залучення "Київенерго" цієї суми, зазначив він.

За словами Матюха, регулятор компенсує компанії виплати за тілом кредиту і, частково, відсотки за ним за рахунок тарифів на передачу електроенергії.

Реклама:

"НКРЕ прийняла рішення компенсувати одну облікову ставку НБУ, тобто близько 7,8%. Частину відсотків за кредитом "Київенерго" покриє за рахунок власних коштів", - зазначив він.

Заступник фіндиректора "Київенерго" підкреслив, що, згідно з рішенням комісії, компанія почне виплачувати тіло кредиту через рік після його отримання, а повністю розрахуватися з банком повинна через три роки.

"Таким чином, НКРЕ мінімізує навантаження на тариф", - зазначив Матюх.

За його словами, кошти будуть залучені в рамках кредитної лінії, відкритої для підприємства одним із великих українських банків ще в 2008 році.

"Раніше, згідно з постановою №195, компанія провела тендери на залучення нових кредитів, але підписання кредитних договорів за ними стало неможливим після старту приватизації, оскільки компанія не має права передавати в заставу будь-які майнові права", - сказав заступник фіндиректора "Київенерго".

Залучення 156,418 млн. гривень дозволить "Київенерго" частково профінансувати будівництво підстанції (ПС) 110/10 кВ "Університетська" з кабельною лінією протяжністю 3 км, а також будівництво повітряної лінії електропередач 110 кВ "ТЕЦ-6 - ПС "Лівобережна".

"Будівництво цих об'єктів дуже важливе для міста з точки зору розвитку мережевої інфраструктури, надійного енергопостачання споживачів та забезпечення проведення Євро-2012", - резюмував він.

Як відомо, "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

50% +1 акція "Київенерго" належать НАК "Енергетична компанія України", ще 39,98% акцій володіє найбільший в Україні приватний вертикально інтегрований енергохолдинг "ДТЕК".

Держава має намір виставити на продаж 25% акцій "Київенерго" в 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!