Долар дорожчає у парі з єною

Понеділок, 29 серпня 2011, 09:45

Курс долара до єни зростає в понеділок, стабільний відносно євро.

Підйом вартості американської валюти стримується очікуваннями слабких статданих щодо економіки країни, публікація яких намічена на цей тиждень, повідомляє агентство Bloomberg.

За оцінками експертів, число незавершених угод із продажу будинків (pending home sales) на вторинному ринку США знизилося в липні вперше за три місяці - на 0,9%.

Індекс споживчої довіри, як очікується, впав у серпні до 52 пунктів - мінімуму з жовтня 2010 року.

Реклама:

Пара євро/долар торгується у понеділок на рівні 1,4506 долара у порівнянні з 1,4499 долара за євро на закриття ринку в п'ятницю.

Вартість американської валюти щодо єни становить 76,73 єни проти 76,64 єни за долар на кінець торгів 26 серпня.

Курс євро до єни піднявся до 111,32 єни проти 111,17 єни за євро у п'ятницю.

Попит на європейську валюту, однак, залишається слабким, оскільки інвестори все більше побоюються, що боргова криза в єврозоні послабить економічний підйом у найбільших країнах регіону.

"У нас немає причин для придбання євро. Імпульс до зростання економіки єврозони демонструє сигнали ослаблення", - відзначив валютний аналітик Westpac Banking Corp. у Сіднеї Роберт Ренні.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард, виступаючи в суботу на конференції в Джексон-Хоул у США, заявила про необхідність термінової та суттєвої рекапіталізації європейських банків.

"Якщо цього не буде зроблено, ми легко можемо побачити наступне поширення економічної слабкості на ключові країни", - зазначила Лаґард, вказавши, що рекапіталізація є головною умовою запобігання ланцюгової реакції кризи.

На її думку, одним із варіантів є використання для рекапіталізації коштів Європейського фонду фінансової стабільності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!