"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Баффет інвестує 5 мільярдів доларів у Bank of America

Четвер, 25 серпня 2011, 19:47

Інвестиційний конгломерат фінансового гуру Уорена Баффета Berkshire Hathaway інвестує 5 млрд. доларів у Bank of America, щоб підтримати найбільший банк США.

Bank of America заявив у четвер, що продасть Berkshire 50 тис. безстрокових привілейованих акцій із річним дивідендом 6%, повідомляє агентство Reuters.

Банк може викупити назад акції в будь-який час, заплативши Баффету премію в 5%.

Berkshire також отримає опціон на покупку 700 млн. акцій Bank of America за ціною реалізації трохи вище 7,14 долара за акцію із правом виконання в будь-який час протягом десяти років.

Реклама:

На думку аналітиків, угода в черговий раз показала, що мільярдер Баффет став кимось на кшталт кредитора останньої надії для фінансової системи.

Раніше він практично за такою ж схемою виручив Goldman і допомагав General Electric.

"Для ринку це доказ того, що якщо банку потрібен додатковий капітал, а ми так не вважаємо, а вони таким чином хочуть заспокоїти ринок залученням капіталу, вони можуть домогтися цього протягом півгодини, зателефонувавши дідусеві Уоррену", - сказав керуючий директор Egan-Jones Ratings Шон Іган.

Баффет зателефонував головному виконавчому директору Bank of America Брайану Мойніхану цього тижня і запропонував інвестиції, сказав представник банку, додавши, що на обговорення угоди пішла пара днів.

"Мене вражає здатність цього банку генерувати прибуток", - сказав Баффет.

Після повідомлення фондовий ринок США виріс, хоча потім і знизився через обвал котирувань Apple після відходу Стіва Джобса з компанії.

Акції Bank of America раніше падали через побоювання інвесторів того, що банк як і раніше не вирішив проблеми "поганих" іпотечних кредитів в мільярди доларів на своєму балансі.

В останні тижні інвестори розпродавали акції банку, побоюючись, що йому доведеться залучати капітал ззовні - до 50 млрд. доларів, щоб компенсувати збитки і задовольнити нові нормативні вимоги до кредиторів.

Котирування Bank of America впали на третину в серпні до повідомлення про цю угоду і на 50% з початку 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: