"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністр природи чекає притоку грошей від "гігантів"

Четвер, 25 серпня 2011, 12:19

Міністерство екології та природних ресурсів Микола Злочевський чекає на приток інвестицій в геологічну галузь наприкінці 2011 та на початку 2012 років.

"Наразі переговори зі світовими лідерами, компаніями Shell, Shevron та Eni, успішно завершуються, і вже у найближчі півроку вони почнуть реалізовувати в Україні масштабні проекти", - відзначив міністр, інформує урядова прес-служба.

Злочевський також підкреслив, що держава вже вирішила практично всі проблеми, які раніше заважали інвесторам у геологічній галузі.

"Ми спростили порядок підписання договорів про розділ продукції. Інвесторам законодавчо гарантовано, що податкова база з моменту підписання договору і до його завершення не може змінюватись у гірший бік, лише в кращий", - заявив він.

Реклама:

За його словами, "після перемоги на конкурсі інвестору вже не потрібні ніякі додаткові документи і узгодження - щойно компанія перемагає на конкурсі, вона одразу ж може приступати до роботи. Ті ж компанії, котрі хочуть отримати ліцензію, а не договір про розділ продукції, будуть брати участь у відкритих аукціонах".

"Якщо ж компанії треба продовжити ліцензію чи інші дозволи, вона більше не повинна ходити багатьма кабінетами. Є єдине вікно - Геологічна служба", - додав Злочевський.

Міністр екології зауважив, що пріоритетними напрямками інвестиційної активності будуть шельфи Чорного та Азовського морів, а також родовища сланцевого газу.

"Вітчизняні компанії також почали купувати і впроваджувати європейські технології у галузі розробки корисних копалин. Вони зрозуміли, наскільки перспективним є цей напрямок роботи. Тому іноземні інвестори матимуть здорову конкуренцію", - додав Злочевський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!