Янукович хоче в ЄС, бо не бачить майбутнього з Росією

Четвер, 25 серпня 2011, 11:59

Президент Віктор Янукович заявив, що майбутнє України - в Європі.

Про це він сказав виданню The Wall Street Journal, передає прес-служба президента.

"Я вірю, що майбутнє України - в Європі. Хоча наш історичний зв'язок з Росією і надалі відіграватиме значну роль, ключ до процвітання нашого народу та розвитку наших природних і людських ресурсів - у глибокій, більш досконалій інтеграції в європейські та західні структури", - цитує Януковича прес-служба.

Глава держави підкреслив, що Україна відіграє роль містка, що поєднує європейський, російський та азіатський ринки.

Реклама:

"Україні потрібна Європа, і, що не менш важливо, Європа не може собі дозволити залишити Україну позаду", - наголосив він.

"Країна, територія якої більша за Францію, має третину світових запасів чорноземів - найродючіших ґрунтів у світі, завдяки яким Україну часто називали "житницею Європи", - продовжив Янукович.

За словами президента, розвідка сланцевих і шельфових родовищ забезпечить диверсифікацію поставок енергоресурсів та допоможе уникнути непередбачуваних у майбутньому криз.

"Наші міцні економічні зв'язки з ЄС тільки розширюватимуться після підписання Угоди про асоціацію наприкінці 2011 року, що слугуватиме плацдармом для набуття повноправного членства в ЄС у майбутньому", - нагалосив Янукович.

Окрім того, на думку президента, енергетична безпека України занадто довго підривалася непередбачуваними дипломатичними відносинами з Росією.

"Ми повинні також зосередитися на покращенні відносин із нашими російськими сусідами", - підкреслив Янукович.

Також Янукови заявив про необхідність позбавити владу, бізнес і судову систему "корупційних рудиментів радянської системи".

"Нікому не можна надавати імунітет, тим самим знімаючи відповідальність за його дії, незалежно від політичних поглядів чи соціального статусу", - резюмував президент.

На останок Янукович закликав Європу підтримати зусилля України.

"Наше майбутнє залежить від зміцнення зв'язків з ЄС, і сподіваюся, це, врешті-решт, приведе нашу країну до повноправного членства в ЄС", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!