У столичному метро розгорнуть Wi-Fi за 95 мільйонів

Понеділок, 22 серпня 2011, 15:47

Найближчим часом столична влада оголосить конкурси із залучення інвесторів до створення сучасної інформаційно-телекомунікаційної інфраструктури Києва, а також системи мобільного зв'язку та Wi-Fi мережі у метро.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, завдяки створенню сучасної інформаційно-телекомунікаційної інфраструктури Києва, яка конче необхідна місту у зв'язку з проведенням Євро-212, окрім отримання бюджетом додаткових коштів, територіальна громада може одержати й додаткові сервіси.

"Орієнтовна вартість будівництва - 95 млн. гривень, при цьому КП "Київський метрополітен" не нестиме жодних матеріальних витрат у ході реалізації проекту. Крім того, окремі інвестиційні проекти пропонують створення Wi-Fi мережі, що оцінюється у 8 млн. гривень", - сказав Крамаренко.

Реклама:

Він додав, що це дасть змогу створити систему відеоспостереження на території метрополітену.

"При цьому вартість надання послуг Wi-Fi мережі пасажирам буде визначатись окремим договором між інвестором та КП "Київський метрополітен" - місто зацікавлене у максимальній доступності цієї послуги", - наголосив чиновник.

Також він повідомив, що минулого тижня між керівництвом КМДА та представниками усіх мобільних операторів відбулася робоча зустріч, темою якої стало створення системи мобільного зв'язку у метрополітені.

"Цей проект обійдеться інвестору у 155 млн. гривень. Задля запобігання появі монополіста, на зустрічі з операторами вирішили, що ними буде створений консорціум, до якого увійдуть усі учасники ринку, і він візьме участь у інвестиційному конкурсі", - зазначив Крамаренко.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!