Янукович підпорядкував собі фондовий ринок

Вівторок, 2 серпня 2011, 18:22

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку буде перейменована в Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, а також змінить деякі засади своєї роботи.

Відповідні зміни встановлені законом № 3610-VI, який був підписаний 2 серпня 2011 року президентом Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба ДКЦПФР.

Так, законом встановлено, що національні комісії, які здійснюють державне регулювання у сфері ринку цінних паперів, фінансових послуг, зв'язку, енергетики і комунальних послуг, є державними колегіальними органами у складі голови комісії, шести членів і центрального апарату.

Згідно з документом, відтепер Нацкомісія підпорядкована президенту та підзвітна Верховній раді.

Реклама:

Законом закріплено, що гранична чисельність працівників Комісії затверджується президентом, а штатний розклад комісії затверджується головою Комісії за погодженням з Міністерством фінансів.

Окрім того, закон встановлює, що засідання Національної комісії, які є основною формою її роботи, будуть проводитися за рішенням голови Комісії і є правомірними, якщо на них присутні не менше половини загального кількісного складу регулятора, а всі рішення приймаються більшістю голосів її загального кількісного складу.

При прийнятті рішень голова і кожен інший член Нацкомісії буде мати один голос.

Закон також визначає уніфіковані вимоги до членів Національної комісії, підстави та обставини, за яких її члени можуть бути звільнені з посади.

"Тепер, після підписання закону главою держави та його вступу в силу, серед наших подальших кроків - внесення змін до Положення про Комісію та інших внутрішніх документів. Також найближчим часом планується внутрішня реорганізація системи Комісії, яка, впевнений, допоможе підвищити ефективність нашої роботи ", - зазначив голова регулятора Дмитро Тевелєв.

Як повідомлялося, закон № 3610-VI був прийнятий парламентом 6 липня. Документ набере чинності через тридцять днів з дня його опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!