"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд раптом передумав купувати кілочки на п’ять мільярдів

Вівторок, 2 серпня 2011, 13:01

Уряд вирішив розірвати договір з компанією "Інвестеко" на виготовлення 50 мільйонів пластмасових межових знаків за 4,9 мільярда гривень.

Про це повідомляє урядова прес-служба.

Згідно з повідомленням, голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко під час зустрічі з Міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком, а потім із прем'єр-міністром Миколою Азаровим поставив питання щодо можливості призупинення дії договору на купівлю і виготовлення межових знаків.

У результаті договір з переможцем торгів ТОВ "Інвестеко" буде розірваний за згодою сторін.

Реклама:

Крім того, найближчим часом планується внести зміни до закону "Про землеустрій".

У такий спосіб передбачається встановлення межових знаків на добровільних засадах та скасування штрафів за відсутності знаків.

Європейські країни вже давно почали відмовлятися від практики використання таких знаків, використовуючи новітні технології встановлення меж з прив'язкою до системи координат через супутник.

Як повідомлялося, 7 липня Дежпідприємство "Центр державного земельного кадастру" уклало угоду з ТОВ "Інвестеко" на виготовлення 50 мільйонів пластмасових межових знаків за 4,90 мільрда гривень.

Засновниками ТОВ "Інвестеко", що стало переможцем тендеру Центру земельного кадастру, виявилися 4 офшорні компанії, зареєстровані на Кіпрі. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!