"Нафтогаз" хоче купити бурову установку. За 400 мільйонів?

Вівторок, 2 серпня 2011, 10:25

"Нафтогаз" планує оголосити тендер на придбання іще однієї сучасної бурової установки.

Про це в інтерв'ю "5 телеканалу" заявив заступник Голови правління компанії Вадим Чупрун.

"Відбулася технічна рада, де затверджено абсолютно усі технічні характеристики на закупівлю другої установки, глибина буріння якої буде до 120 метрів, що майже удвічі більше за ті, які у нас є зараз. Це буде надсучасна установка", - наголосив Чупрун, передає урядова прес-служба.

За його словами, тендерні процедури почнуться вже найближчим часом.

Реклама:

"Буквально днями ми оголосимо тендер, оголошення буде опубліковано в офіційних вісниках і на сайтах. Протягом місяця після публікації тендерного оголошення ми будемо приймати комерційні пропозиції від фірм", - зазначив Чупрун.

Він підкреслив, що "Нафтогаз" планує зробити процедуру закупівлі бурової установки якомога більше публічною.

"Ми хочемо цій процедурі надати серйозної гласності, прозорості, тому запрошуємо усіх представників громадських організацій та засобів масової інформації", - додав він.

За його словами, перша бурова установка почне діяти на шельфі Чорного моря вже на початку 2012 року, друга - наприкінці 2012 року.

"Лише на Суботинському родовищі перша бурова установка найближчим часом повинна буде пробурити до 50 свердловин", - зазначив заступник голови правління НАКу.

Він підкреслив, що згідно з завданням, поставленим керівництвом країни, видобуток газу на Чорноморському шельфі до 2015 року буде збільшено у 1,8-2 рази.

Як повідомлялося, "Дзеркало тижня. Україна" подало позов до Печерського суду Києва на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його твердження про те, що розслідування газети, опубліковане під назвою "Вишка для Бойка", є "заказухою".

Нагадаємо, раніше Бойко у коментарі УНІАН повідомив, що має намір звернутися до СБУ з проханням знайти замовників статті "Вишка для Бойка".

Мова у статті йшла про тендер "Чорноморнафтогазу", на якому той придбав за 400 мільйонів доларів бурову установку, у той час як на світовому ринку така ж установка коштує 250 мільйонів доларів.

Учасниками тендеру стали дві взаємозалежні зарубіжні фірми.

Пізніше офіційні особи "Нафтогазу України" стверджували, що решту суми (різниця в ціні у 150 мільйонів доларів)  буде витрачено на додаткові товари і послуги, документального підтвердження чого не було надано досі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!