У Жеваго скаржаться, що Азаров не відшкодовує ПДВ

Четвер, 18 серпня 2011, 19:03

Стаханівський вагонобудівний завод зазнає труднощів через невідшкодування державою податку на додану вартість на суму близько 400 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба підприємства з посиланням на керівництво.

"Це є основною причиною нестачі обігових коштів, що може привести до вимушеного простою підприємства та зменшення доходів 5,6 тисячі працівників підприємства", - зазначають речники.

При цьому голова наглядової ради ВАТ Едуард Місевр запевняє, що менеджмент на своїх робочих місцях продовжує вирішувати поточні завдання у звичайному режимі.

Реклама:

"Літо - традиційний сезон відпусток і зниження ділової активності, що відбивається і на традиційному графіку роботи підприємства, але не вплине на виробничі плани СВЗ на 2011 рік", - цитує його прес-служба.

За словами Місевра, обсяг невідшкодованого державою ПДВ досяг історичного максимуму.

"СВЗ звертає увагу уряду на ситуацію з неповерненням ПДВ і просить вжити заходів щодо своєчасного його відшкодування", - наголошується в повідомленні.

Стаханівський вагонобудівний завод входить до бізнес-групи "Фінанси та Кредит" українського бізнесмена Костянтина Жеваго.

Як відомо, на початку серпня Податкова служба відзвітувала, що за перше півріччя 2011 року держава відшкодувала 25 мільярдів ПДВ.

При цьому у вівторок голова донецької податкової адміністрації Ігорь Усік заявляв, що майже 50% відшкодованого ПДВ отримує Донеччина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!