ФРС намагається захистити США від проблем Європи

Четвер, 18 серпня 2011, 14:45

Американські регулятори побоюються, що європейська боргова криза може перекинутися на банківську систему США.

У зв'язку з цим вони стали пильніше стежити за станом американських філій найбільших банків Європи, пише газета "Ведомости" із посиланням на публікацію у The Wall Street Journal.

Зокрема, Федеральний резервний банк Нью-Йорка, який займається наглядом за американськими операціями багатьох найбільших європейських банків, останнім часом провів низку зустрічей з банкірами, щоб оцінити вразливі місця європейських банків у разі нового витка фінансової кризи.

ФРС вимагає від банків надати детальну інформацію, чи є у них можливість гарантованого залучення коштів, необхідних для поточної діяльності в США, а в деяких випадках вимагає вдосконалити структуру американських філій.

Реклама:

Чиновники у Нью-Йорку "вкрай стурбовані" станом європейських банків, які стикаються з труднощами фінансування в США, визнав топ-менеджер одного з великих європейських банків, який брав участь у цих зустрічах.

Регулятори хочуть уникнути повторення фінансової кризи 2008 року, коли забуксувала світова фінансова система.

Цього разу головний предмет занепокоєння - європейська боргова криза, яка може в кінцевому підсумку призвести до того, що європейські банки не зможуть забезпечити кредити та виконати інші фінансові зобов'язання в США.

Як відомо, багато європейських банків, такі як французький Societe Generale, німецький Deutsche Bank, італійський UniCredit, ведуть активну діяльність в США і фінансують її повністю за рахунок позикових коштів.

Щоправда, це не означає, що регулятори цікавляться саме цими банками, відзначає WSJ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: