Клюєв "приєднає" Україну до Євразійського банку розвитку

Четвер, 18 серпня 2011, 11:45

Кабінет міністрів уповноважив Першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва на підписання листа-звернення до Євразійського банку розвитку.

Відповідний проект розпорядження президента уряд схвалив на засіданні 17 серпня, повідомляє прес-служба Клюєва.

"Цей документ є підтвердженням наміру України про приєднання до угоди про заснування Євразійського банку розвитку", - наголошується у повідомленні.

Євразійський банк розвитку - міжнародна фінансова організація, утворена Російською Федерацією і Казахстаном в січні 2006 року, до якої в 2009 році приєдналися Білорусь, Таджикистан та Вірменія.

Реклама:

Діяльність ЄАБР ґрунтується на стандартах діяльності міжнародних фінансових організацій, головною метою є сприяння розвитку та інтеграції країн-членів шляхом інвестування в пріоритетні проекти та розвитку їх торговельно-економічних зв'язків.

У порівняні з іншими міжнародними фінансовими організаціями значну частку в структурі кредитного портфелю складають проекти у виробничій галузі.

Необхідними кроками для вступу України до ЄАБР є: направлення листа-звернення про висловлення наміру приєднатись до угоди про заснування Євразійського банку розвитку від 12 січня 2006 року, прийняття рішення Радою Банку та подальше приєднання до цієї угоди шляхом її ратифікації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!