СБУ викрило альпіністів, які "нагріли" Агарний фонд на 10 мільйонів

Середа, 17 серпня 2011, 16:16 -

Співробітники СБУ викрили зловживання із привласненням бюджетних коштів Аграрного фонду обсягом 10 мільйонів гривень, виділених на закупівлю зерна.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки.

В повідомленні зазначається, що у червні-липні 2009 року Аграрний фонд уклав угоди з низкою комерційних структур на закладку 7,5 тисяч тонн зерна та перерахував бюджетні кошти в сумі понад 10 мільйонів гривень на рахунки цих підприємств.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що всі ці фірми були підконтрольні мешканцю Запоріжжя, який організував злочинну схему з метою заволодіння та привласнення коштів.

Реклама:

"У ході перевірки, ініційованою СБУ, спільно з представниками Запорізької державної хлібної інспекції, було встановлено, що весь обсяг пшениці, закупленої Аграрним фондом України до підприємства-зберігача не надходив", - наголошується в повідомленні.

За інформацією СБУ, було здійснене лише документальне оформлення закладки зерна до елеватору одного з районів Запорізької області.

"Аби приховати відсутність 5 тисяч тонн зерна, зловмисник із залученням професійних альпіністів обладнав спеціальні башти елеватора дерев'яним перекриттям та відповідними пробками", - пояснюється в повідомленні.

Пре-служба відомства зазначає, що отримані державні кошти перераховувалися на рахунки "конвертаційного" центру та переводилися у готівку злочинним шляхом.

Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області стосовно зловмисника порушено кримінальну справу, триває слідство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: