"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch покращило прогноз для компанії Жеваго

Вівторок, 16 серпня 2011, 12:33

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings покращило прогноз рейтингів гірничорудної компанії Ferrexpo Plc з активами в Україні зі "стабільного" до "позитивного".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

Також агентство підтвердило довгостроковий і короткостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Ferrexpo Plc в іноземній валюті на рівні "B", рейтинг єврооблігацій - "B" і рейтинг відновлення - "RR4".

У Fitch пояснили, що поліпшення прогнозу відбулося слідом за таким же поліпшенням прогнозу суверенних рейтингів України, які обмежують рейтинги Ferrexpo.

Реклама:

Агентство також вказує, що гірничорудна компанія показала сильні фінансові результати за підсумками першого півріччя 2011 року, зокрема, її рентабельність по EBITDA виросла до 45,3% з 20% за підсумками 2009 року.

Fitch очікує, що збереження високих цін на залізну руду дозволить Ferrexpo за підсумками 2011 року наростити EBITDA до 650 млн. доларів із 586 млн. доларів у 2010 році.

При цьому агентство зазначає, що з урахуванням роботи компанії на повну потужність зростання її обороту буде мінімальним, тому розширення потужностей має стати основним драйвером зростання доходів Ferrexpo в середньостроковій перспективі.

Як відомо, компанія Ferrеxpoє одним із найбільших у Європі виробників залізорудних окатишів.

Акції компанії виставлені на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Головним активом Ferrеxpo, яка контролюється Костянтином Жеваго, є Полтавський гірничозбагачувальний комбінат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: