"Хліб Інвестбуд" отримав перші 200 тисяч тонн зерна для Аграрного фонду

Вівторок, 16 серпня 2011, 11:48

ТОВ "Хліб Інвестбуд" отримало від агрогосподарств перші 200 тис. тонн зерна за укладеними форвардними контрактами для подальшого його постачання Аграрному фонду.

Про це заявив генеральний директор ТОВ "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Станом на перші числа серпня 2011 року більш як 200 тис. тонн зерна сільгоспвиробники вже поставили, згідно з умовами форвардного договору, на сертифіковані елеватори і, відповідно, отримали в повному обсязі кошти за свою продукцію", - сказав він.

Бровді нагадав, що за форвардною програмою компанія законтрактувала у сільськогосподарських виробників понад 890 тис. тонн зерна.

Реклама:

Нині вона завершує третій етап форвардної закупівлі, здійснюючи остаточні розрахунки із сільгоспвиробниками за пшеницю і жито для Аграрного фонду.

"Процес постачання за форвардними контрактами досить динамічний, враховуючи, що аграрії ще не повністю прибрали ранні зернові. Тому ми не сумніваємося, що компанія виконає в повному обсязі і в обумовлені терміни підписаний з Аграрним фондом договір із закупівель зерна для інтервенційних запасів", - сказав керівник компанії.

Він також зазначив, що, приймаючи до уваги погіршення якості зерна нового врожаю через погодні умови, компанія диверсифікує ризики можливої недопоставки сільгоспвиробниками продовольчої пшениці та жита.

Зокрема, вона приймає у агрогосподарств фуражне зерно для власних потреб замість продовольчого.

Як повідомлялося, форвардні закупівлі для Аграрного фонду з 18 березня здійснює ТОВ "Хліб Інвестбуд" - торговий агент Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ) згідно з відповідним договором.

У 2011 році фінансування форвардних закупівель здійснюється трьома траншами: перші 50% суми форвардного контракту виробник отримав відразу після його підписання перед посівною, 20% - перед жнивами і останній транш 30% - після збору врожаю і його постачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: