Цушко узявся за "лікування" фармацевтів

Понеділок, 15 серпня 2011, 16:16 -

Антимонопольний комітет ретельно дослідить фармацевтичний ринок України, виявить "хвороби", поставить "діагноз" та розпочне "лікування".

Про це заявив голова АМКУ Василь Цушко під час наради з представниками фармацевтичної галузі щодо дотримання конкурентного законодавства, повідомляє прес-служба відомства.

"Дослідження забезпечить належне функціонування фармацевтичного ринку у розрізі конкурентного законодавства. Для цього необхідно об'єднати зусилля. Результати цієї роботи мають відобразитися у чесних правилах поведінки, за якими працюватиме галузь", - підкреслив він.

Підставою для проведення антимонопольних перевірок учасників фармацевтичного ринку стало значне перевищення цін на окремі лікарські засоби в Україні. Прес-служба зазначає, що йдеться про такі препарати, як "Фурадонін", "Мукосан", "Гепарин", "Церегін".

Реклама:

Аналогічна ситуація склалася з оболонковими контрацептивами та дитячими підгузками іноземного виробництва, ціни на які в Україні у декілька разів вищі за ціни в країнах-виробниках, наголошують в АМКУ.

За результатами наради з метою врегулювання цінової ситуації на ринку прийнято рішення створити робочу групу.

До її складу увійдуть фахівці з Комітету, представники аптечних асоціацій, виробники та дистриб'ютори лікарських засобів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: