Промпідприємствам не вистачає українського газу - Азаров

П'ятниця, 12 серпня 2011, 18:03 -

Україна не може відмовитися від закупівлі російського газу для промисловості, оскільки ті обсяги, які видобуваються в країні, ідуть на забезпечення потреб газодобувної галузі і населення.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці у Фейсбуці в рамках онлайн-конференції.

"Ми дійсно видобуваємо близько 20 млрд. (кубометрів) газу на рік. Але з нього необхідно відняти витрати на свої власні потреби газодобувної галузі. Це так званий технологічний газ", - сказав він.

"І це рівно стільки, скільки споживає наше населення Крім того, нам треба опалювати наші будинки, тому нам не вистачає власного газу", - додав прем'єр.

Реклама:

Азаров відзначив, що хімічна промисловість, металургія споживає газ, і "звичайно необхідно модернізувати наші підприємства, цим ми і займаємося. Закладаючи стимули, щоб цим займатися було вигідно".

"Наприклад, та частина прибутку, яка спрямована на модернізацію і на енергозбереження звільняється від оподаткування. Більш того, при ввезенні в країну енергозберігаючого обладнання, воно також звільняється від ПДВ", - зазначив він.

"Все це закладено в новому податковому кодексі. Створюються умови для зменшення споживання газу, цей процес почався, ми його бачимо. І ми ставимо перед собою цілком конкретні завдання по економії газу", - наголосив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: