Янукович доручив "стабілізувати" фінансову систему

Четвер, 11 серпня 2011, 20:28

Президент Віктор Янукович підписав доручення щодо забезпечення стабільності фінансової системи держави та мінімізації впливу на вітчизняну економіку негативних тенденцій на міжнародних фінансових ринках, спрямоване на стабілізацію економіки у середньо- та довгостроковій перспективі.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова під час брифінгу у четвер, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент рік тому, видавши свою програму економічних реформ і почавши процес її реалізації, заклав основи для мінімізації зовнішніх ризиків, які завжди були і будуть в тому чи іншому обсязі. Продовження цього шляху частково відображене у дорученні президента", - сказала Акімова.

За словами першого заступника голови Адміністрації президента, цим документом глава держави доручив голові Національного банку України та прем'єр-міністрові проаналізувати можливий вплив негативних тенденцій на світових фінансових ринках на ринки України та забезпечити постійний моніторинг цих процесів.

Реклама:

"Якісний моніторинг - це основа будь-яких запобіжних заходів", - упевнена Акімова.

Янукович також доручив підготувати план заходів щодо запобігання та послаблення негативних наслідків ситуацій на світових фінансових ринках.

Акімова зазначила, що в плані мають бути зроблені акценти на зменшення доларизації економіки, заміщення імпорту вітчизняними товарами, підвищення привабливості безготівкових розрахунків тощо.

"Безготівкові системи - це посилення стабільності банківської системи, особливо в умовах, коли можуть бути якісь зовнішні ризики", - зазначила вона.

За словами першого заступника голови Адміністрації президента, глава держави ставить завдання Нацбанку забезпечити проведення скоординованої політики, направленої на забезпечення економічного зростання.

Зокрема глава держави пропонує Нацбанку відпрацювати заходи щодо посилення кредитних операцій комерційними банками реального сектору.

"Джерела росту завжди повинні базуватися на надійній основі кредитів, тому це завдання особливо актуальне в умовах, коли є елемент зовнішніх ризиків", - сказала Акімова.

Президент рекомендує Національному банку розробити комплекс дій для недопущення зловживань на валютному ринку України.

Янукович ставить завдання перед керівниками комісії з роботи фінансових ринків, у разі необхідності запропонувати зміни до нормативно-правових актів щодо недопущення дестабілізації вітчизняного фінансового ринку, зазначила Акімова.

"Ризики існують завжди. Завдання будь-якої країни, особливо з відкритою економікою, готувати і реалізовувати стратегію, яка допомагає ці ризики мінімізувати", - підкреслила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!