Присяжнюк покладає великі надії на сало

Четвер, 11 серпня 2011, 16:18

Україна має стати могутнім експортером свинини.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час поїздки до Дніпропетровської області, повідомляє агентство УНІАН.

"Головне завдання в цій галузі - не лише відійти від імпортозалежності, а й стати одним із основних експортерів цього продукту", - заявив міністр.

За словами Присяжнюка, незабаром в Україні буде прийнята програма розвитку свинарства.

Реклама:

"Ми маємо знайти нову схему і нові технології вирощування і виробництва свинини. Це дозволить, по-перше, нарешті, відійти від імпортозалежності, по-друге, збільшити зайнятість і доходи сільського населення", - сказав міністр.

За його словами, в основу цього проекту покладено принцип державно-приватного партнерства.

"Тобто, держава повинна створити всі умови і надати підтримку, щоб селяни могли одержати в лізинг необхідне устаткування, купити поросят, корми та інше. Це перший практичний проект із залучення сільських господарств до розвитку аграрно-промислового комплексу", - зазначив Присяжнюк.

За даними Мінагропроду, нині 50% свинина виробляється саме в особистих селянських господарствах.

"Сім'я, яка вирощуватиме 20 свиней в ангарах, за рік зможе заробити від 50 до 113 тис. гривень. Це реальні доходи сільської сім'ї. І це важливий соціальний аспект свинарства", - відзначив міністр.

Присяжнюк повідомив, що найближчим часом відбудеться обговорення проекту за участю провідних науковців, після чого він буде направлений на розгляд уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!